VETIVER YOGA

BENEDICTE MARIE SKAHJEM

VETIVER YOGA

IMG_0419.JPG

Vetiver yoga. Vetiver er en gammel indisk plante hvorav plantens røtter inneholder en nydelig eterisk olje. Den første gangen jeg luktet på Vetiver, kunne jeg med ett kjenne kroppen min fylles med ro, en fornemmelse av trygghet, som om hver eneste celle trakk et lettelse sukk. Som å komme hjem til seg selv, å komme inn i varmen.

Vetiver olje hjelper oss med å bli mer forankret i livet. Det er en svært jordende og sentrerende olje, og av den grunn også en viktig støtte i alle former for selvbevissthetsarbeid. Vetiver avdekker roten til følelsesmessige problemer, samtidig som den hjelper oss å gå dem i møte, ikke gjennom unnvikelse, men ved å støtte og bære oss gjennom prosessene på veien. Som en hånd å holde i gjennom det som er mørkt, tungt og vanskelig, men også som en veileder mot alt det som er fylt av lys, harmoni og glede.

Vetiver yoga. Fordi alt det denne oljen står for og gjør, det er hva yoga er og hele tiden har vært for meg. Som en indre fred, noe å vende til når stormen setter inn og når livet krever ekstra av mot og styrke for å stå i, men også noe å holde fast ved når alt flyter rundt meg og jeg må jobbe for å beholde bakkekontakten. Samme hva dagene byr på, så er yogaen en form for å vise seg selv en kjærlighet, aksept og respekt. Når jeg møter på matten min, uavhengig av hva jeg mestrer eller får til den gitte dagen, uavhengig av livets omstendigheter, så reflekteres min tilstedeværelse også på andre arenaer i livet mitt; jeg møter opp, for meg selv, og på den måten også for menneskene rundt meg. Vetiver yoga. Fordi det hele handler om å våge å ta plass, å bosette seg, på dager det regner og på dager det blomstrer, og om å komme til forståelsen av at samme hva, så er det rommet man har i seg selv, bestandig et sted hvor det er trygt å bli værende.