Tilstede

09.38

Skal du sitte her? Jeg nikker. Rekker ut hånden for å ta imot koppen hun holder mot meg, vi smiler. Setter meg i den myke sofaen, solen er på himmelen, utenfor har verden våknet til liv, det er likevel stille. Jeg kan høre pusten min, radioen spiller lavt i bakgrunnen, musikk fra en annen tid, jeg lytter. Kjenner kroppen hvile mot underlaget, jeg er varm, jeg er trygg. Kaffen brenner meg lett på tungen, jeg skvetter litt, men det gjør godt, jeg er ikke redd, har ikke vondt. Her jeg sitter, lukker forsiktig øynene, ingen ser meg, jeg ser ingen, men jeg er her. Nå. Dagen er ung, hendelser skal finne sted, hjertet vil slå fortere, men akkurat her, akkurat nå, er der fred. Inni meg hviler roen, den er bestandig der, jeg er bestandig her, tryggheten eksiterer. Jeg puster, forsiktig inn, forsiktig ut, jeg er tilstede.

fullsizeoutput_610IMG_8897fullsizeoutput_611

Hvor er du, hvorfor gjør du som du gjør, har du det bra? Mennesker farter av sted, en mann hvit frakk, en annen i sort dress og med en koffert i venstre hånd, livet er så travelt, er det noen som ser, er det noen som hører? Volumet skrus opp, hastigheten øker, fortere, fortere, fortere. Et lite barn forsvinner i mengden, er det noen som kjenner han, sokkene er dratt over buksekanten, hastverket er et faktum, er det noen som enser det? Latter i det fjerne, gråt i det stille, en liten hund gjør fra seg i enden av en blindgate, duene har fellesmøte i parken. Noen har glemt å slokke lyset, døren har blitt låst på autopilot, det begynner å regne, har noen husket paraply? Hvem er du, hva lever du for, husker du å puste selv når verden haster forbi?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s