Lysglimt

Det er rart hvordan dagene mer eller mindre føles som den samme. Lyden av vekkerklokken som ringer, følelsen av kaffe som brenner meg forsiktig tungen. Tar femten bilder av frokosten min, men lyset er dårlig, så jeg sletter dem alle. Mennesker som haster forbi på vei til jobb, meg selv som vandrer omkring i min egen kaotiske boble. Pappa som ringer, mannen i kassen på Kiwi som høflig spør om jeg ønsker kvitteringen på mitt faste og dustete innkjøp. 67,90 kr, jeg vet det, «nei takk». Regndråper treffer paraplyen min mens jeg løper for å rekke toget. Medfølende blikk og billettkonduktøren som gjengjelder smilet mitt mens han nikker bekreftende. Lukker øynene og lar James Bay fylle ørene mine. Enda en telefonsamtale. Varmende ord over en soyalatte uten koffein. Det blir mørkt, jeg skjærer meg på kniven i det jeg kutter tomater, rasper ost som en eller annen idiot. Taco-tirsdag, taco-torsdag, samme faen. Hjertet som brister i møte med nyhetskanalen. Det blir enda mørkere. Pusser tennene med Solidox hvite tenner og sjekker med hvithetskalaen på tuben, mens jeg skamfull passer på at ingen ser meg. Krøller meg så langt inn i dyna at jeg frykter hvordan jeg skal komme meg løs og på føttene om det begynner å brenne. Helvete. Blar gjennom Instagram for trettifemte gang mens jeg kjenner øynene svi av trøtthet. Noen kvelder ender i drømmeland, andre holder meg våken  til solen står opp på ny og jeg spoler tilbake til start.

Men så en dag er det tirsdag. Klokka er fem på åtte, og jeg står der med håret surret inn i et håndkle og lukter friskt av appelsinsåpe fra Lush. Vekkerklokken har ringt, dagens første kaffe blitt fortært, men inni meg føles ingenting lenger som det samme. I gjenskinn fra vinduet ser jeg en skikkelse danse lett over slitte eikegulv. Lar Clocks Go Forward fylle ørene på ny, men denne gangen lytter jeg. Hører og erfarer hvert eneste ord. Stormen stilner, redselen hviler i fred på bare skuldre. Jeg møter mitt eget blikk i speilet. Håret står bustete til værs, men jeg ser levende øyne og smil. Genuint og varmt. Et øyeblikk av glede og fremtidshåp. En skikkelse fylt med en større andel aksept og forståelse. Tar enda en dans på føtter som kan bære meg. Kraftfulle armer som jeg kaster rundt meg mens jeg kjenner sommerfuglene hviske forsiktig i magen. Hviler i visshet om det som kommer og går. For livet kan være så vondt, men iblant så uendelig fint.

img_1611

Tre måneder siden sist. Et kvart år. Åttini dager, for å være helt nøyaktig. Jeg stanser der. Jeg har sluttet å telle minutter, jeg har ikke lenger tid til slikt. Plutselig går dagene så fort, men forskjellen fra før er at jeg oftere klarer å holde tritt med dem. Ligger ikke bestandig to uker etter, må ikke hele tiden stanse opp for å gjenvinne pusten. Det hender at jeg stanser opp nå også, men da heller for å trekke pusten ekstra dypt inn. For å kjenne luften, varmen og kjærligheten bre seg ut i fingertuppene, for å la frykten sive forsiktig ut gjennom nesen. Det er kanskje ikke alltid så lett som det høres ut som. Ganske ofte føles det ærlig nærmere umulig. Dog har jeg lært at følelser og realitet ikke alltid stemmer overens. Noen dager kjenner jeg nesen bli tett, hender å tenke at dette, dette går ikke, dette greier jeg ikke. Kjenner pusten stoppe opp ved kanten av neseboret, frykten som tar springfart og suser tilbake inn der den nylig slo rot. Nei, ikke i dag, nei virkelig ikke i dag. Men disse dagene der jeg tenker at jeg mer enn noe trenger å ta en pause, der jeg snubler og går rett i asfalten, kanskje attpåtil med trynet først, ja da stanser jeg opp. Da hviler jeg. Trekker pusten helt ned i storetåen, prøver lete meg febrilsk frem til roen og tenker at i morgen, i morgen skal jeg fortsette fremover igjen. For det er kanskje langt igjen å gå, men veien tilbake er så uendelig mye lenger. Det kommer til å ordne seg, helt på ekte, du må ikke glemme det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s