Fy faen

Vi skal alle mene noe, også jeg. For selv om jeg på langt nær vil beskrive meg selv som en over gjennomsnittet politisk engasjert person, så har jeg likevel noe å si om dette. Faktisk har jeg ganske mye å si om dette, men jeg skal prøve å fatte meg i korthet.

Da vekkerklokken min ringte klokken 4 i natt for at jeg skulle få med meg siste del av valget, så tenkte jeg som så at jeg egentlig bare kunne sove videre. Etter alle de utallige meningsmålingene var vi jo alle ganske sikre på hvordan dette ville ende, og noe annet ville jo bare være så surrealistisk og sinnsykt som over hodet mulig. Ja, det var faktisk slik at da jeg sovnet igjen etter at valgkamp-resultatet var stadfestet i morges, og våknet på ny noen timer etterpå, så pustet jeg lettet ut fordi jeg trodde det hele hadde vært en drøm. Et tragikomisk mareritt. Jeg antar jeg tok grundig feil. Fy faen, både tenkte, sa og følte jeg. Fy uendelige ganger faen.

For ja, fy faen. I dag er det helt greit å si de styggeste ordene man kan komme på, for ikke en gang verdens styggeste ord, kan overgå alt det denne syke mannen, med en halv kalkun på hodet, står for. Vi rister på hodet, fnyser og ler av denne tragiske hendelsen som har funnet sted over natten, men så veldig morsomt kan vi vel alle konkludere med at det ikke er. For hvordan kan man vel se humor i at en mann som vil frata kvinner retten til selvbestemt abort og som vil hindre muslimer i å sette så mye som en fot innenfor amerikanske landegrenser, skal regjere i verdens aller mektigste land? Mannen som uten forbehold vil fremme retten til å bære våpen, som mener at global oppvarming er et ikke-menneskeskapt fenomen, og at toalettpapir kan erstattes med Paris-avtalen de neste fire årene. Mennesker skal gråte, likestilling skal trampes på og kjærlighet skal forbys. Dette er bare en kort resyme av hva denne mannen har tenkt å foreta seg, men vi kan vel med sikkerhet si at galskapen ikke ender her. Jeg kjenner kvalmen bre seg i kroppen, og jeg skylder ikke en eneste rødløk for tårene mine i dag. Verdens mektigste mann heter fra i dag av Donald Trump, alt takket være det faktum at der finnes så altfor mange mennesker der ute som tror at en mann så full av kulde, rasistiske holdninger og kvinnehat, skal kunne redde en gråtende verden. Det vrenger seg i magen. Fy faen.

Jeg mener at alle mennesker fortjener en sjanse til å bli hørt, men av alle sjansene Trump har blitt gitt, så har jeg enda til gode å høre denne mannen si noe som helst fornuftig. På en annen side kan jeg dessverre ikke skryte på meg å ha vært blant dem som har satt seg mest inn i denne valgkampen, så veldig kvalifisert til å uttale meg om dette er jeg jo ikke. For alt jeg vet så kan det jo til og med hende at det fremdeles finnes et par fungerende hjerneceller under alt det håret, men jeg føler meg kompetent nok til å si at jeg har mine mange tvil. Vel, jeg vet ikke, men en sjanse er vi visst nødt til å gi han uansett, og han skal vel ikke kjøre denne kjerra alene, skal han vel? Dessuten har han jo tross alt hatt en birolle i Sex and the City, for ikke å glemme da han var en hjertevarm person og viste Kevin veien til resepsjonen i Alene hjemme 2. Håper Jackson fra Hannah Montana er neste mann ut. Under kan jo skje, tragedier også. Hører forresten rykter om gratis trøste-taco på Los Tacos i dag. Verden består, enn så lenge. Fy faen.

-B.M

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s