Tankesurr og kald kaffi

fullsizeoutput_471
fullsizeoutput_470fullsizeoutput_46f

Mennesker haster omkring meg. En travel student i møte med dagens tredje kaffekopp, et par ungdomsskoleelever på spring for å rekke neste time. En liten chihuahua som prøver å holde tritt med en forhastet eier, og en effektiv vaskedame som svinger moppen over velvandrende kjøpesentergulv. En eldre dame på vei til frisøren. Blikk møtes. Vi smiler til hverandre. Et ukjent menneske tilfører dagen lys. Jeg viker litt unna, man skal jo ikke holde blikkontakten for lenge, da kan man være kriminell har jeg hørt. Jeg flytter blikket over på nok en forbipasserende skapning. En jente denne gangen. Jevnaldrende, høy, blond. Jeg kjenner blikket hennes hvile på skoene mine. Tenker litt på hva hun tenker på der hun trasker forbi i den beige kåpen sin. Jeg tipper hun tenker at støvletter var et dumt valg i dag. Hun ser ganske smart ut. Eller kanskje tenker hun på taco. Jeg tipper hun tenker på taco. Det er i hvert fall det jeg tenker på. Ja, sånn i tillegg til å tenke på hva andre tenker. For jeg tenker iblant litt på hva andre tenker. Jeg tenker iblant litt for mye på hva andre tenker. Om sånne ting som global oppvarming. Om ananas på pizza. Om presidentvalget i Amerika og frisyren til Donald Trumph. Hva de tenker om femten suketter i en kopp med kaffe og om mennesker som fremdeles spiller Tetris. Om meg, mest av alt. Av og til tenker jeg på om de egentlig tenker noe i det hele tatt. Jeg drikker opp kaffien min som allerede har blitt iskald i møte med vinteren. En liten baby smiler til meg mens jeg surrer skjerfet rundt halsen og jeg tenker med en gang at det er den søteste babyen jeg har sett på minst tre uker. Jeg savner å være baby. Ikke at jeg husker hvordan det var sånn egentlig, men da slapp jeg i hvert fall å tenke så mye.

-B.M

Reklamer

3 kommentarer om “Tankesurr og kald kaffi”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s